ورود بارکد ها به دنیای فیلم سازی

ورود بارکد ها به دنیای فیلم سازی

ورود بارکد ها به دنیای فیلم سازی

بارکد دارای تاریخچه طولانی و جالبی است، طرح اولیه از نزدیک به ۷۰ سال پیش آغازشده است. این‌یک داستان در حال تغییر است، تکنولوژی پشت بارکد به‌طور مداوم در حال تحول بوده و ما در حال کشف راه‌هایی برای قرار دادن اطلاعات بیشتر و بیشتر در این کدهای “ماشین قابل‌ خواندن” هستیم.

بارکدچیست؟

اگر به دنبال تعریف علمی هستید، باید گفت:بارکد عبارت است از انتقال داده ها از طریق امواج نوری. ولی به زبان ساده می توان گفت: مجموعه ای از میله ها یا خطوط سیاه رنگی که معمولاً بر روی زمینه ای سفید چاپ می شود و به وسیله آن از کالای خریداری شده شناسایی لازم به عمل می آید و قیمت آن مشخص می شود و آنها مجموعه ای از خطوط میله ای موازی با عرضهای گوناگون (پهن و نازک)هستندکه اندازه هر خط معنا و مفهوم خاصی برای دستگاه بارکدخوان دارد. امروزه انواع مختلفی از آنها را می توان روی کالاهای مختلف از سوپرمارکت ها گرفته تا بسته های پستی رویت کرد.

در حقیقت دستگاه بارکدخوان ماشینی است که اطلاعات را به شکل بصری بر روی صفحه نمایش می دهد.

بارکد ها چگونه خوانده میشوند؟

با کشیده شدن تابش کوچکی از نور روی کد چاپ شده بارکدها خوانده می­شوند. چشمانمان تنها خط قرمزی از نور را میبیند که از بارکد خوان تابیده میشود اما چه اتفاقی در تابش و بازتاب آن نور قرمز در میان این خطوط تیره و روشن می افتد ؟ قطعه ای در بارکدخوان بازتاب نور را دریافت کرده و آنرا به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند . منبع تابش لیزر شروع به خواندن فضای خالی قبل از اولین خط مشکی میکند و این کار را تا انتهای کد انجام میدهد . اگر بارکد دارای این فضای خالی معین در ابتدا و انتهای خود نباشد قابل خواندن نیست.

تاریخچه بارکد

ایده بارکد به وسیله نرمن جوزف وودلند و برنارسیلور به وجود آمد. در سال ۱۹۴۸ آنها از دانشگاه Drexel فارغ التحصیل شدند. آنها بعد از شنیدن اینکه رییس یک شرکت فروش مواد غذایی می‌خواست روال پرداخت قیمت کالا را خودکار کند این ایده را خلق کردند.

یکی از اولین طرح‌های آنها این بود که از رمز مورس که چاپ شده و به صورت عمودی دراز شده است استفاده کنند که به صورت نوارهای باریک و پهن نشان داده می‌شود. بعدا آنها به استفاده از بارکد از نوع دایره‌های هم مرکز (bulls-eye) معطوف شدند. آن دو در ۲۰ اکتبر ۱۹۴۹ اختراعشان را با عنوان «Classifying Apparatus & Method» در اختراعات آمریکا به ثبت رساندند. اختراع در ۷ اکتبر ۱۹۵۲ منتشر شد.

اولین بارکد خوان در سال ۱۹۵۲ ساخته شد و شامل یک لامپ ۵۰۰ واتی و یک لوله خلأ تشدید کننده نور بود که توسط شرکت RCA برای موسیقی فیلم ساخته شده بود (به صورت نور روی فیلم نوشته می‌شد) دستگاه خیلی قابل استفاده نبود (دستگاه به سادگی یک نوسان نما بود، و لامپ ۵۰۰ وات تقریبا کاغذ اولین نمونه بارکد را سوزاند) و برای مصرف تولید نشد.

در ۱۹۶۲ آنها اختراع را به شرکت Philco فروختند که آن شرکت نیز بعدا آن را به شرکت RCA فروخت. پیشرفت لیزر باعث شد که بارکدخوان‌ها خیلی ارزان‌تر ساخته شوند و پیشرفت مدارات مجتمع (IC) رمزگشایی بارکد خوانده شده را ممکن ساخت. متاسفانه سیلور در ۱۹۶۳ در سن ۳۸ سالگی درگذشت؛ قبل از اینکه چیزی از اختراع حاصل شود. در ۱۹۷۲ یک فروشگاه در شهر Cincinnati با استفاده از یک بارکدخوان از نوع دایره‌های هم مرکز (bull-eye) با کمک شرکت RCA آزمایشی را انجام داد. اما بارکدهای دایره‌های هم مرکز به آسانی هنگام چاپ کثیف می‌شدند و خیلی موفق نبودند.

در این مدت وودلند در IBM بارکد خطی را به وجود می‌آورد که در ۳ آوریل ۱۹۷۳ به عنوان کد محصول جهانی (Universal Product Code) انتخاب شد. در ۲۶ ژوئن ۱۹۷۴، در سوپرمارکت Marsh در ایالت Ohio شهر Troy اولین محصول فروشگاه (یک بسته آدامس) به وسیله یک دستگاه بارکدخوان فروخته شد. (این بسته آدامس حالا در موزه Smithsonian تاریخ آمریکا موجود است).

درسال ۱۹۹۲ مدال ملی تکنولوژی توسط رییس‌جمهور به وودلند اهدا شد.

 

شرکت موج تصویر

کد QR چیست؟

کد ( Quick Response ) کد پاسخ سریع، یک نوع بارکد دو بعدی است که می تواند با استفاده از گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های اختصاصی خواندن کد QR خوانده شود، که به طور مستقیم به متن، ایمیل، وب سایت، شماره تلفن و… لینک میشود. شما حتی ممکن است  با اسکن یک کد QR به سایت مربوطه متصل شوید .

کدهای QR راهی سریع برای دسترسی به محتوا از طریق سامانه‌ی گوشی‌های هوشمند است؛ و برخلاف ارتباطات حوزه‌ی نزدیک ( NFC )، کدهای QR فاقد هرگونه اجزای الکتریکی بوده یا نیازی به فناوری سخت‌افزاری خاصی ندارند. کدهای QR تنها نوعی از کدهای سیاه و سفید است که بر روی کاغذ چاپ شده و می‌توان آن را به کمک گوشی‌های هوشمند اسکن و رمزگشایی نمود.

این برنامه‌ها به کاربر اجازه می‌دهد با عکس‌برداری از کد مورد نظر و تبدیل آن به اطلاعات معنی دار، به تحلیل محتوای رمزنگاری شده در آن بپردازد.

کد QR در ژاپن و سراسر شرق با وسعت زیاد  و در غرب به آرامی شروع به تبدیل شدن به امری عادی کرده است. به زودی شما بیش از پیش با کد QR بر روی بسته بندی محصول، نمایش فروشگاه، تبلیغات چاپی و هر تبلیغاتی که روی دیوار نصب شود و همچنین در ایمیل و وب سایت روبرو خواهید شد. دامنه استفاده از کد QR بسیار وسیع است، به خصوص برای بازاریابی و تبلیغات محصولات، علامت‌های تجاری، خدمات و هر چیز دیگری که  به فکر شما میرسد.

تاریخچه QR

QR-code درسال ۱۹۹۴ بوسیله یک تیم از مهندسان شرکت Denso Wave که از شرکت های اصلی کمپانی Denso و از شرکت های فرعی کمپانی Toyota ژاپن است، با مدیریت آقایMasahiro Hara و متشکل از آقایان Motoaki Watabe، Tadao Nojiri، Takayuki Nagaya، Yuji Uchiyama، ابداع و به منظور ردیابی قطعات در صنایع تولید خودرو مورد استفاده واقع شد. QR-code این اجازه را می داد تا خواندن و تفسیر اطلاعات ۲۰ برابر سریعتر از نمونه های قبلی انجام گرفته و در کنار افزایش چشمگیر اطلاعات قابل ذخیره، نتیجه آن، فرصت جدید و نامحدودی بود برای اتصال دنیای مجازی و فیزیکی به یکدیگر.

این رمزینه ها در ژاپن بسیار فراگیر بوده و بیشترین کاربرد را میان بارکد‌های دوبُعدی دارد؛ همچنین پس از پذیرش به عنوان یک استاندارد بین المللی از سوی موسسه ایزو و معرفی عمومی این نوع از رمزینه ها از اوایل دهه اول ۲۰۰۰ میلادی، به سرعت استفاده از QR-Code در سرتاسر دنیا فراگیر و علاوه بر شرق آسیا، در اروپا و آمریکا نیز کاربرد های فراوانی از جمله در صنعت تبلیغات و بازاریابی، اطلاع رسانی های نوین، انبارداری و ردیابی قطعات و… پیدا کرد. هم اکنون در اغلب کشورها از جمله ایران استفاده از رمزینه پاسخ سریع رو به گسترش می باشد.

کد QR چه تفاوتی با بارکد یک بعدی دارد؟

معمولا تعریف ما از یک بارکد مجموعه ای از خطوط عمودی میباشد؛ بارکد دوبعدی یا کد QR این امکان را دارد که داده‌ها در هر دو جهت ذخیره شوند و می تواند به صورت عمودی یا افقی اسکن گردد.

همچنین بارکد خطی، فروشگاه تا ۳۰ عدد را نشان میدهد، در حالیکه یک بارکد QR می تواند اطلاعاتی به  وسعت ۷۰۸۹ عدد را ذخیره کند! این مقدار عظیمی از اطلاعات است که لینک دهی به چیزهایی از قبیل فیلم‌ها، فیس بوک یا توییتر و یا مجموعه ای از صفحات وب سایت‌های دیگر توسط کد QR را ممکن می سازد.

بیشتر بدانید : نرم افزار های واقعیت افزوده[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

بدون نظر

ارسال نظر

نظر
نام
ایمیل
وب سایت